Wijnbar Haarlem

Met vrienden of familie is het altijd gezellig om wat te gaan drinken in een wijnbar in Haarlem. Of bij mooi weer op een terrasje, kijken naar de mensen om je heen met een glas wijn in je hand.

Veel mensen doen tegenwoordig ook een wijnproeverij om meer te weten te komen over de afkomst van de wijn, of om meer te weten te komen over de smaken van de vele verschillende soorten wijnen welke verkrijgbaar zijn. Ook in Haarlem heb je diverse wijnbars, sommige met proeverij zodat ook jij je meer kunt verdiepen over deze heerlijke drank. We nemen je mee op een toer door Haarlem naar de lekkerste wijnen.

Wijn proeven op de Grote Markt van Haarlem

Deze wijnbar zit in het hartje van Haarlem, een chique bar die perfect is ingericht voor het proeven en drinken van dit heerlijke drankje. Alles in de bar is afgestemd op wijn, de kleuren van het interieur zijn afgestemd op de kleuren van wijn. 120 kwaliteit wijnen waar je een keuze uit kunt maken, je kunt je voor laten lichten door het personeel. Of wat nog leuker en leerzamer is een wijnproeverij doen samen met wat vrienden.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Je hoeft geen speciale reden te hebben om een goed glas wijn te heffen, in de wijnproeverij kun je met maximaal 50 personen proeven en veel leren over de vele wijnen die er zijn. De proeverij houdt in dat je drie soorten mag proeven, tegen een meerprijs kun je vaker een glas wijn proeven. Bij ieder glas wijn wordt er een klein hapje geserveerd, en natuurlijk alle uitleg over de wijn die je proeft. Alle wijnen die er zijn, zijn per glas te bestellen. De overzichtelijke kaart is opgedeeld op kleur en prijsklasse. Te beginnen bij de bronzen wijnen, de exclusieve wijnen aan het eind van de wijnkaart.

Thuis in Haarlem een wijnproeverij houden

Het is ook mogelijk om thuis gezellig een wijnproeverij te houden, of op het werk of een andere locatie. Er worden diverse thema’s behandeld door een ervaren sommelier.

Voor iedereen is er wel wat te kiezen en een uitgebreide keus. Ook voor de beginnende wijndrinker is dit een uitstekende manier om meer te weten te komen over verschillende wijnen.

Er zijn verschillende arrangementen om thuis een gezellige wijnbar te maken. Na het proeven van de wijn heb je ook de mogelijkheid om de avond voort te zetten met lekkere hapjes, alles wordt verzorgd voor een gezellige avond wijnbar bij je thuis in Haarlem.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Gezellig aan het strand een glaasje wijn drinken

Natuurlijk denk je als je aan een glaasje wijn denkt aan een terrasje waar je met vrienden of familie zit. Heerlijk weer genieten van de zon en van het wijntje.

Bij dit restaurant aan het Spaarne kun je op een prachtige locatie terwijl je aan het water zit een wijntje drinken. Je bent er even helemaal uit alsof je op vakantie bent. Wat wil een mens nog meer, het is niet echt een wijnbar maar dat maakt de wijn er niet minder om.

Op de wijnkaart zijn vele verschillende soorten wijnen te zien, zowel rood als wit en rosé.

Niet alleeen uit Frankrijk maar ook heerlijke Italiaanse wijnen waarvan je kunt genieten, op professionele wijze wordt de wijn ingeschonken.

Voordat je beslist dat je een heel glas neemt kun je eerst de wijn even proeven. Is de wijn naar je zin dan bestel je vervolgens een vol glas, of ben je met meerderen een hele fles.

Hoe proef je wijn?

Naar een wijnbar gaan is leuk en lekker, je leert er veel over de afkomst en de wijze van maken. Maar ook het wijn proeven is een vak apart, helaas is het niet even snel een glas achteroverslaan. Wijn proeven doe je met passie en liefde voor de wijn. We gaan je meenemen in de wereld van het wijn proeven, hoe doe je dat en waar moet je opletten?

Als je de wijn bekijkt in het glas kun je al veel wijzer worden over de wijn. Je kunt zien van welke druiven de wijn is gemaakt en of je te maken hebt met een jonge of een oude wijn. Ook of er veel of weinig alcohol in zit, natuurlijk staat het ook op het etiket maar door bewust te kijken leer je de kenmerken kennen.

De kleur van de wijn vertelt je veel over het soort wijn. De bleekste witte wijn is een Pinot Gris of Grigio. Chadonnay heeft een rijkere goudgele kleur. De lichtste rode wijn is Pinot Noir. Grenache heeft vaak een oranje gloed aan de rand van het glas. Malbec is de donkerste rode wijn met paarse tinten erin. De helderheid verraad ook de leeftijd van de wijn, hoe helderder de wijn is hoe jonger. Oudere wijnen zijn vaak troebel door het bezinksel wat onder in de fles zit.

Wijn proeven

Bij wijn walsen laat je de wijn rondjes draaien in het glas, er komt dan zuurstof bij de wijn waardoor er meer geuren vrijkomen. Bij het ruiken van de wijn ga je op zoek naar de aroma’s van de wijn. Aroma’s zijn belangrijk en vertellen je heel veel over de wijn, je herkent de druivensoort, of de wijn hout heeft gehad en of deze nog goed is. Toch blijven geuren persoonlijk, het kan zijn dat iemand anders niet ruikt wat jij ruikt.

Bij het proeven hoort slurpen erbij! Door te slurpen komen er extra aroma’s vrij. Neem een slok van de wijn en slurp, laat de wijn van de ene kant in de mond naar de andere kant rollen. Op deze manier herken je veel kenmerken van de wijn.

High wijn in Haarlem

Iedereen kent de bekende Engelse High Tea wel die in de middag wordt gehouden, maar wat vind je ervan als er een High wijn van wordt gemaakt.

Onder het genot van verschillede soorten wijnen in de wijnbar geniet je met lekkere hapjes.

In verschillende ronden kun je niet alleen de lekkerste wijnen proeven maar ook de hapjes zijn heerlijk.

Op het gezellige plein in Haarlem leer je zo niet alleen de beste wijnen kennen, je hebt ook nog een gezellige middag met vrienden of familie.