Brunch Haarlem

Waar er voorheen niet zoveel aandacht werd besteed aan een brunch is het tegenwoordig een populair moment om te gaan eten. Ben je te laat voor het ontbijt, maar is het vroeg voor de lunch dan neem je een brunch. In de meeste gevallen wordt de brunch gegeten tussen elf uur in de ochtend en 2 uur in de middag.

Ook in Haarlem zijn er verschillende restaurants die een brunch aanbieden, vooral in het weekend wordt er veel aandacht aan besteed aangezien iedereen dan vrij is. Ga met onze toer mee langs verschillende restaurants voor een brunch in Haarlem.

Brunch op de Grote Markt

Heb je even geen zin in een broodje, maar wil je wel genieten van een heerlijke brunch in Haarlem. Dan raden we je dit restaurant te gaan bezoeken, hier geen normaal broodje maar de lekkerste vette hap als brunch. Heb je de avond ervoor goed doorgezakt en neem je niet genoeg met een broodje als brunch? Op de Grote Markt kun je onder andere kippenvleugels met saus, gebaseerd op de snelle lekkere hap. Bij de gerechten komen het Midden Oosten en het Westen samen, een snelle hap waar de liefde voor het eten centraal staat.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Heerlijk brunchen aan het water

Ben je helemaal toe aan een goede brunch op een mooie locatie? Bij het Spaarne kun je heerlijk brunchen terwijl je over het water heen kijkt. Even het gevoel van vakantie ervaren tijdens een heerlijke brunch. Alles wat hier op de kaart staat is huisgemaakt, tot de heerlijke erwtensoep aan toe. Klassieke gerechten vind je hier niet, wel zelf bedachte gerechten die een twist hebben naar de klassieke gerechten. Het terras waar je kunt zitten is echt te gek, er zijn weinig plekken in Nederland waar je zo lekker kunt zitten als dit restaurant in Haarlem om te brunchen.

Aparte brunch met yoghurt

Wil je op de gezonde toer en ben je klaar met altijd maar brood tijdens de brunch? Dan hebben we in Haarlem wel iets heel lekkers voor je. Dit restaurant heeft een passie voor yoghurt, ga je hier brunchen in Haarlem dan beleef je echt een yoghurtfeestje.

Voeg je eigen toppings toe bij de yoghurt, een nootje, vers fruit, chocolade brokken of een smaakvolle siroop. Je kunt het niet bedenken of je kunt het toevoegen aan de yoghurt. Ook voor een heerlijke brunch zonder suiker of gluten kun je hier natuurlijk terecht. Neem eens wat anders met de brunch in Haarlem en geniet, smul van een lekkere yoghurt.

Simpele maar lekkere brunch in Haarlem

Een brunch hoeft niet altijd apart te zijn met speciale gerechten. Er is niets mis met een brunch in Haarlem die bestaat uit croissants, yoghurt en toast. Recht door zee, lekker en eenvoudig.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Veel Haarlemmers komen hier juist vanwege de eenvoud, of je nu man in pak bent of een scholier. In dit restaurant in Haarlem kom je iedereen tegen, wil je even tijdens de brunch werken met je laptop? Geen probleem, het restaurant staat er juist bekend om dat je als gast alle vrijheid hebt en niemand de er van opkijkt. Bakje koffie, lekker broodje en je komt de tijd wel door. Heb je dus weinig tijd en wil je toch een Brunch in Haarlem dan is dit het restaurant voor jou.

Brunchen op een aparte manier in Haarlem

In een klein straatje in het centrum van Haarlem vinden dit bijzondere restaurant. Wat is er dan zo bijzonder zul je vast denken. Het restaurant wordt namelijk gebruikt als opleidingcentrum voor kinderen met downsyndroom.

Passie en liefde wordt er in de gerechten gestoken en die proef je, heerlijke koude en warme gerechten voor de brunch. Salades, pancakes en voor de kinderen is er uiteraard ook een mooie kaart ter beschikking met verschillende gerechten. Het restaurant heeft zijn specialisme gelegd in brownies, verschillende soorten heerlijke brownies zijn hier verkrijgbaar.

Luxe brunch aan de rand van Haarlem

De ene brunch is de andere brunch niet, dat zien en proeven we in dit restaurant aan de rand van Haarlem. Wanneer we binnenkomen in dit restaurant heb je al direct door dat je niet te maken hebt met een gemiddeld restaurant. Luxe tafels, keurig gedekt met alle soorten bestek die nodig zijn voor een uitgebreide lunch. Het keurige gastvrije personeel neemt je jas aan en laat je direct thuis voelen.

De kaart biedt een scala aan warme en koude gerechten om te genieten van een zeer uitgebreide brunch. Ben je al toe aan een wijntje tijdens het eten, er is een wijnkaart met maar liefs 45 soorten wijnen. Rode wijnen, rosé, en witte wijnen die je mag proeven voor je een glas of een fles besteld. Het eten is van hoog niveau en bereidt met gerechten uit het seizoen, dit betekend iedere week een gevarieerde kaart met de beste gerechten.

Is een brunch populair in Haarlem?

De laatste jaren is brunchen steeds populairder geworden in Haarlem. Vroeger werd er stipt gegeten op vaste tijden, er werd niet zomaar halverwege de ochtend gegeten.

Tegenwoordig halverwege de ochtend word de brunch gehouden, vooral in het weekend is deze populair. We slapen wat langer in het weekend, het is te laat voor een ontbijt en eigenlijk te vroeg om al aan de lunch te beginnen. Vanuit dat idee is de brunch ontstaan, zeker voor jongeren die stappen is het een uitkomst om te brunchen in Haarlem.

Waaruit bestaat een brunch?

Er zijn geen vaste gerechten voor een brunch, eigenlijk kun je alle producten en gerechten gebruiken om je brunch samen te stellen.

Maar in veel gevallen worden er wel veel producten gebruikt die ook tijdens het ontbijt, of de lunch worden gebruikt.

Wil je dit uitbreiden dan is dit natuurlijk mogelijk, het is helemaal aan jezelf om dit uit te breiden.

Sommige mensen nemen een wijntje tijdens de brunch als voorbereiding op de middag, maar koffie en thee of een lekker sapje kun je natuurlijk ook gewoon nemen.

Neem er lekker de tijd voor en geniet van al die lekkere gerechten waar je normaal door de week heen geen tijd voor hebt.