Bootverhuur Haarlem

Voor veel mensen een gevoel van ultiem geluk, bij mooi weer er lekker op uit trekken met de boot, de vele mooie wateren van Haarlem doorvaren. Door de grachten, onder de vele mooie bruggetjes door om uit te kijken op de grachten en grachtenpandjes van Haarlem.

De ideale stad om een boot te huren en bij mooi weer te gaan varen. Haarlem heeft vele leuke mogelijkheden om er een leuke dag van te maken, huur een boot en ga met vrienden en familie de stad per water verkennen. Maar wat voor boot kun je huren en kan dat zonder vaarbewijs? We nemen je mee, in de boot op het water van het mooie Haarlem.

Het eerste wat je je afvraagt, is natuurlijk of je zomaar iedere boot kunt huren die je leuk vindt. Je hebt wel een redelijke keus als je niet in het bezit bent van een vaarbewijs. En misschien nog belangrijker, wat is de beste of eenvoudigste boot om te besturen voor iemand die misschien nog nooit een boot heeft bestuurd? Ook hierop geven we je antwoord in dit onderwerp.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Met een elektrische sloep door Haarlem

Wil je op een eenvoudige manier een sloep online huren dan is dit bedrijf geschikt voor jou. Een boot huren in Haarlem wordt op deze manier wel heel eenvoudig, je kunt namelijk met je telefoon de boot activeren. Met de boot kun je 14 uur non stop varen door de grachten van Haarlem, of de wateren erom heen. Een vaarbewijs is niet nodig voor deze sloep. Voor maximaal 12 personen is de boot geschikt, online reserveren en vervolgens de boot activeren met je telefoon en varen. Zo simpel kan varen in Haarlem zijn.

Luxe sloep huren in Haarlem

Een mooie zonnige dag en je besluit om met vrienden een boot te huren in Haarlem, om de wateren in en rond Haarlem te verkennen. Of gewoon te genieten van een zonnig dagje aan het water.

Bij de Leidse Vaart kun je een luxe sloep huren, tot een groepje van maximaal tien personen kun je zonder een vaarbewijs nodig te hebben met deze sloep er een dagje op uit trekken. Hapjes mee en drankje mee en genieten van al het moois wat er vanaf het water is te bewonderen.

Aan boord van de sloep is een koelkast aanwezig om al je drankjes en hapjes lekker koel te houden. Je kunt met een groepje lekker relaxen in de boot, met of zonder tafel het is maar net wat je wenst. De sloep is tevens voorzien van de mogelijkheid om je telefoon op te laden via een USB poort, dus online blijven en al die leuke foto’s kun je gewoon plaatsen onderweg.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Verschillende routes die je kunt varen met een boot

Een beetje doelloos rondvaren, kan natuurlijk ook leuk en ontspannend zijn, genieten van de zon onder het genot van een hapje en een drankje.

Ben je iemand die wel wat meer wil zien van de stad vanaf het water dan is het leuk om een route te varen met de boot.

We hebben een aantal leuke en mooie routes voor je klaargezet.

Geniet van alle leuke en mooie dingen vanaf het water in Haarlem.

Grachtenroute

Wil je langs alle hotspots varen in Haarlem dan mag je deze vaarroute zeker niet overslaan. Vaar langs de Haarlemse stadspoort en de basiliek st. Bavo. Voor de optimale beleving raden we je aan om op je gemak te varen en af en toe even te stoppen om te genieten van al het moois wat er is te zien. Het centrum van Haarlem vanaf het water is een ultieme beleving.

Mooie Nel route

Deze tocht van ongeveer 3 uurtjes brengt je via een klein stukje centrum van Haarlem, via het Spaarne naar de Mooie Nel. Deze route is zeer geschikt als je een leuke afwisseling wilt tussen het centrum van Haarlem en de natuur. Je kunt de route uitbreiden door een stukje door te varen de natuur in verder buiten Haarlem.

Wanneer heb je een vaarbewijs nodig?

Heb je geen vaarbewijs dan mag je niet iedere boot besturen. In het kort is het heel eenvoudig, voor alles wat vaart en sneller gaat als 20 km per uur heb je een vaarbewijs nodig.

Of dit nu een rubberboot os of een jacht dat maakt geen verschil. Of een schip is langer als 15 meter, ook dan heb je een vaarbewijs nodig. Vaar je langzamer dan 20 km per uur, maar je boot kan wel sneller moet je toch een vaarbewijs hebben.

In theorie mag je dus met een jacht varen van 14 meter die langzamer vaart als 20 km per uur. Dit is natuurlijk niet wenselijk, verdiep je eerst in de wateren en de controle van een boot voor je ermee gaat varen.

Het is zelfs mogelijk om iemand te laten sturen zonder vaarbewijs, de kapitein is degene die de navigatie leidt. Wel moet je direct in kunnen grijpen als het dreigt mis te gaan.

Wat zijn de mogelijkheden voor een boot huren in Haarlem

Je kunt in Haarlem verschillende soorten boten huren, je persoonlijke wensen en natuurlijk de regels bepalen wat de mogelijkheden zijn. Met hoeveel personen wil je varen, wil je luxe of is een normale oude boot zonder enige luxe al voldoende voor je? En het belangrijkste, heb je een vaarbewijs of niet en welke boot mag je dan besturen?

Het is ook mogelijk om een boot te huren met een schipper erbij, in de meeste gevallen zijn dit de boten waar je met een grotere groep kunt varen. Op deze manier ben je en aan het genieten, zonder om te hoeven kijken naar het vaargedeelte. Genieten op het zonnedek met lekkere kussentjes, een drankje en een hapje erbij om het ultiem genieten tot een hoog niveau te brengen. Informeer wel altijd naar de verzekering, hoe je bent verzekerd. Niet geheel onbelangrijk is om ook een beetje reserve brandstof mee te nemen aan boord, mocht de brandstop op zijn lig je niet te dobberen in het water tot er iemand komt.